Program și speakeri VegFest 11 iunie 2016

11 Jun 2016, de la 11:30 Palatul Ghica Tei, Str. Doamna Ghica, Nr. 5, Sector 2, Bucuresti, Romania

Introducere în Pranayama - respirație conștientă cu Ștefan Nicolaescu

În tradiția Yoga Prana este tradusă ca “ceea ce este în continuă mișcare”. Prana este energia care animă tot ce este în viață. Pranayama este procesul prin care această energie este activată și echilibrată. Cu această echilibrare intrarea în meditație este mult facilitată.

Motto: ”Nu încerca să te adaptezi, realitatea are o problemă”; – Lao Tzu

*

Power Yoga cu Denis Dochiu

Denis Dochioiu

Ritmul agitat in care traiam m-a facut sa aleg yoga pentru a putea face fata provocarilor de zi cu zi. Mi-am dat demisia si am plecat in India, in Rishikesh, unde am facut primul TTC de 200 ore acreditat Yoga Alliance US si am participat la Festivalul International de Yoga.

Ulterior a luat nastere proiectul meu de suflet, Life Yoga Center, un centru de yoga si nutritie, unde impartasesc cu bucurie cunostintele mele legate de yoga si nutritie. Din dorinta de a invata tot mai mult, am plecat la Viena, pentru a urma cursul “ Yoga Adjustments” al lui Kino MacGregor, una dintre cele mai indragite yogi din America. Pentru ca India este un taram magic, in care simti ca niciodata nu petreci suficient timp, am decis sa plec in cea de-a doua calatorie in care am stat doua luni si jumatate. In cele 5 saptamani petrecute in Ashramul Parmarth Niketan, am participat la Festivalul International de Yoga, la cursurile Kriya Yoga& Meditation, Chakra Dance, dupa care am petrecut aproape 4 saptamani in munti, unde mi-am completat acreditarea YA cu cursul de 300H.

Toate aceste calatorii in India m-au transformat complet si m-au facut sa apreciez simplitatea, sa traiesc cu bucurie si recunostinta, sa aflu cine sunt si sa vreau sa ii ajut si pe ceilalti sa descopere aspectele frumoase ale vietii, prin intermediul aceste practici minunate, yoga. Activitatile mele sunt diverse: de la cursuri de yoga si workshop-uri, retreat-uri, yoga corporate, lectii private de yoga si Master Trainer in cadrul Indian Yoga Academy Course la Fitness Scandinavia.

De curand am colaborat cu echipa Nationala de Handbal feminin a Romaniei, intruducandu-le diferite tehnici de respiratie si relaxare.

www.denisdochioiu.ro

*

Hrana este energie - workshop in grădina Palatului Ghica

Corpul nostru asimilează nutrienți fizici din alimente, asta este deja studiat științific și « dovedit ». Dar tot ceea ce e fizic are și un inveliș eteric, deci împreuna cu calitatea fizică a alimentelor ne poate preocupa calitatea eterică a lor.

Parfumul unui măr dovedește faptul ca el este « viu », cu cat el este ținut mai  mult la frigider iși pierde din învelisul eteric, din substanța vie.

Suntem ceea ce mancam. Prin hrană se ințelege tot ceea ce ne hrăneste, la toate nivelurile – fizic, mental și spiritual (hrană pentru suflet). Preocuparea pentru calitatea hranei cuprinde aceste aspecte și toate au în comun – Puritatea – Iar puritatea înseamnă vibratie.

Cât de prezenți suntem la ce și cât mâncam, de unde provine acel aliment și ce “traseu” a avut? Cat de prezenți suntem la gândurile și emoțiile noastre care ne influentează starea noastră de bine? Suntem conștienți că și ele pot fi o ‘hrană’ care ne poate influența?

V-ați gândit vreodată la Ce, Cât și Cum mâncam ca fiind o atitudine de viață? Toate împreună, ele nu pot exista separat în acest gest simplu – a mânca .Va invitam la un seminar inedit in care sa vorbim despre noi, cine suntem? si cum hrana pe care o asimilam in corp ne influenteaza starea mentala, emotionala si vibratia.

SOLISIS este un centru dedicat cunoașterii de sine care ajută persoanele să înțeleagă ce se întamplă în ele la nivelul emoțiilor, gândurilor, pentru a se elibera și a găsi pacea interioară, armonia, sensul propriei vieți. Solisis consideră omul ca o ființă complexă, formată din corp, suflet și spirit (care este generatorul vieții in planul fizic). Omul este, în general, conștient doar de corpul fizic, dar el poate evolua în conștiința și își poate extinde înțelegerea asupra propriei existențe. Cristina, Laura si Doru fac parte din Centrul Solisis; dupa ce au urmat cursurile de bază de la Solisis, fac parte dintr-o grupă permanentă care susține activitatea centrului în București. Mai multe despre Solisis aici: www.solisis.org

*

Mâncăm sau ne hrănim? cu Andrei Roșu

Andrei Roșu ne va povesti experiența sa și ne va împărtăși secretele sale pentru ca fiecare dintre noi să devenim o “versiune mai buna”! Viața lui Andrei s-a schimbat radical în momentul în care a început să adapteze stilul de viață la obiectivele pe care le alege. Folosește un filtru foarte eficient: “Are legătură ceea ce pune in farfurie cu obiectivele lui? Il ajuta sau ma saboteaza in realizarea lor?”.Astfel, hrana a devenit o sursa de energie si de refacere, in detrimentul uneia exclusiv de placere si a mancatului emotional.

Despre Andrei Rosu:

„Imaginati-va ca ati inota de la Bucuresti pana la Ploiesti. Apoi, ati urca pe bicicleta si ati pedala pana la Budapesta. Si, la final, ati alerga pana la Viena…Acestea sunt distantele obisnuite ale unui concurs de ultra-triatlon, la care Andrei Rosu participa frecvent. Are 39 de ani, este tata a doi copii, are experienta de peste 15 ani in mediul corporatist, este sportiv de andurata, blogger, scriitor si vorbitor inspirational, organizator de evenimente caritabile, sustinator de proiecte sociale, donator benevol de sange si… multe alte.

In competitiile sportive la care a participat pana in prezent a adunat cateva recorduri nationale si mondiale, printre care:

– primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe cele 7 continente (record inregistrat în Cartea Recordurilor), primul maraton din viata sa fiind la… Polul Nord!

– castigator al cupei mondiale de ultra-triatlon, proba de triplu Ironman si vice-campion mondial al probei de cvintuplu Ironman, concurs care presupune parcurgerea non-stop a 19 de kilometri de inot, 900 de kilometri de pedalat si 210 kilometri de alergare.

– autor al primului eBook caritabil din Romania (Alergand cu Mos Craciun – Maraton la Polul Nord)

– creator al celui mai de succes blog dedicat sportivilor amatori (www.andreirosu.org) si al primei platforme de fundraising & running din Romania, TRANSMARATON (www.transmaraton.org)

– fondator al celui mai de succes program de coaching transformational pentru alergatorii amatori, Coaching in alergare (www.coachinginalergare.ro)

– primul roman care a traversat inot Canalul Manecii, in cadrul celui mai dificil ultra-trialton din lume, care include 140 de kilometri de alergare, 50 de kilometri de inotat si 300 de kilometri de pedalat.

Toate aceste rezultate au fost intregistrate extrem de repede, intrucat a inceput sa se antreneze abia in 2009, iar primele lectii de inot le-a luat in urma cu 3 ani.

Iar planurile de viitor sunt – veti vedea – cu mult mai mari…


*

Omul Frugivor în secolul XXI cu Călin Cyfer

Călin Cyfer va susține o conferință despre dieta frugivoră. Cum, când, unde și de ce ar aborda cineva un astfel de stil alimentar? Care sunt avantajele și dezavantajele unui astfel de regim. Cunoscut ca Haplea Fructaliu, Călin Cyfer a devenit raw vegan în urmă cu 5 ani, experimentând o scădere rapidă în greutate (20 kg), un nivel crescut de energie (pentru alergat maratoane montane) și o sănătate de fier.
Primatele sunt frugivore. Omul face parte din ordinul primatelor. Fructele sunt hrana pentru care este cel mai bine adaptat, deși după plecarea din Africa a trebuit să se obișnuiască să consume alte alimente ca mâncare de bază (grâne, rădăcinoase, carne, lactate). Un frugivor consumă fructe în proporție de 60-70% din volumul de alimente. Fructele satisfac necesarul de calorii, pofta de dulce, hidratează și vin cu aproape toate micronutrimentele necesare funcționării organismului. Tipul de fructe rămâne la alegerea individului: un frugivor activ va consuma mai multe fructe dulci (banane, curmale, persimmon), altul mai sedentar va consuma fructe mai puțin dulci (roșii, castraveți, ardei). Pofta de sărat și necesarul de sodiu/calciu sunt acoperite de verdețuri (diverse tipuri de salată, varză furajeră, spanac).

Despre Călin Cyfer:

Călin Cyfer este un cantator de blues rock. Predă lecții de chitară în București.După trecerea la raw veganism a devenit un atlet amator de anduranță, o „cascadorie” notabilă fiind: urcarea pe Vârful Postăvaru 1800 (metri altitudine) de 100 de ori în 100 de zile consecutive, în 2015. Se consideră un nomad, pentru că se relocalizează deseori în zone tropicale, în special atunci când e iarnă în România.

*

Adevăruri despre alimentație cu Alec Blenche

Exista multa confuzie si multe informatii contradictorii despre alimentatie. Ce, cum, unde, de ce, si cu cine mancam sunt intrebari la care parca fiecare specialist are propriul raspuns si binenteles varianta potrivita pentru toata lumea. Va invit sa dezbatem impreuna aceste adevaruri si sa observam cea mai simpla cale de a risipi aceasta ceata.
Despre Alec Blenche :

Vegetarian convins de peste 10 ani , Alec Blenche este cofondator si editor general al site-ului www.viataverdeviu.ro si cofondator si consilier in cadrul restaurantului Bistraw Verde Viu. Alec este de asemena nutritionist raw vegan (curs David Wolfe la BodyMInd Institute), tehnician nutritionist (curs ANATECOR), castigator al Bursei Acts of Education in cadrul Hippocrates Health Institute, Fitoterapeut – (curs ANATECOR), si are studii universitare si postuniversitare in Drept si Pedagogie Muzicala. In ultimii ani a avut participari la numeroase emisiuni de televiziune si radio si a organizat si sustinut o serie de prezentari, workshop-uri pe teme de nutritie si alimentatie sanatoasa precum si tabere de detoxifiere si de gatit hrana vie.

Dinner with Mimi Kirk - 10 iunie 2016

Dinner with Mimi Kirk - 10 iunie 2016Ia cina cu Mimi Kirk, vineri, 10 iunie de la ora 18:00, în București la Palatul Ghica Tei. Vei avea bucuria să socializezi cu Mimi Kirk, cel mai cunoscut chef raw vegan, avocat al vieții sănătoase și al longevității. Acest eveniment concept va transcende parametrii unei cine uzuale, pornind de la locația neconvențională, décorul ales, performance-ul artistic, meniul complex până la selecția de vinuri organice compatibile. Este ocazia unică să guști mâncărurile fine recomandate de Mimi în cadrul unei companii antrenante – “Dinner with Mimi Kirk”.
mai multe detalii


Email : ask@dogood.academy

Phone RO : +40 722.341.425
Phone USA : +1 (561) 729-9694

Address : Romania, Bucharest, 14A Paris Street, Room 5s


Reg Com: J40/2184/2016, CUI: 35653193