Program și speakeri VegFest 12 iunie 2016

Warriors of Happines cu Denis Dochiu

12 Jun 2016, de la 09:30 Palatul Ghica Tei, Str. Doamna Ghica, Nr. 5, Sector 2, Bucuresti, Romania

O clasa in cadrul careia, cu ajutorul asanelor, pranayama, kriyas-urilor si meditatiei vei reusi sa elimini tensiunile si emotiile negative, focusandu-te pe starea de bucurie pura a existentei.

Ritmul agitat in care traiam m-a facut sa aleg yoga pentru a putea face fata provocarilor de zi cu zi. Mi-am dat demisia si am plecat in India, in Rishikesh, unde am facut primul TTC de 200 ore acreditat Yoga Alliance US si am participat la Festivalul International de Yoga.

Ulterior a luat nastere proiectul meu de suflet, Life Yoga Center, un centru de yoga si nutritie, unde impartasesc cu bucurie cunostintele mele legate de yoga si nutritie. Din dorinta de a invata tot mai mult, am plecat la Viena, pentru a urma cursul “ Yoga Adjustments” al lui Kino MacGregor, una dintre cele mai indragite yogi din America. Pentru ca India este un taram magic, in care simti ca niciodata nu petreci suficient timp, am decis sa plec in cea de-a doua calatorie in care am stat doua luni si jumatate. In cele 5 saptamani petrecute in Ashramul Parmarth Niketan, am participat la Festivalul International de Yoga, la cursurile Kriya Yoga& Meditation, Chakra Dance, dupa care am petrecut aproape 4 saptamani in munti, unde mi-am completat acreditarea YA cu cursul de 300H.

Toate aceste calatorii in India m-au transformat complet si m-au facut sa apreciez simplitatea, sa traiesc cu bucurie si recunostinta, sa aflu cine sunt si sa vreau sa ii ajut si pe ceilalti sa descopere aspectele frumoase ale vietii, prin intermediul aceste practici minunate, yoga. Activitatile mele sunt diverse: de la cursuri de yoga si workshop-uri, retreat-uri, yoga corporate, lectii private de yoga si Master Trainer in cadrul Indian Yoga Academy Course la Fitness Scandinavia.

De curand am colaborat cu echipa Nationala de Handbal feminin a Romaniei, intruducandu-le diferite tehnici de respiratie si relaxare.

www.denisdochioiu.ro

*

Veganismul - de la carențe la echilibru cu Gabriela Nedelea

12 Jun 2016, de la 10:00 Palatul Ghica Tei, Str. Doamna Ghica, Nr. 5, Sector 2, Bucuresti, Romania

Gabriela Nedelea –Master trainer – nutriție la Fitness Scandinavia School va aborda principiile alimentare de care trebuie să țină cont orice vegan aflat la început de drum dar și de veganul experimentat. Totodată, Gabriela Nedelea va vorbi despre biodisponiblitatea anumitor alimente recent intrate în consumul populației din România pentru a întelege de ce baza piramidei nutriționale a veganului trebuie să fie pe alimentele consumate de generații întregi.

Împreună, pe loc, vom construi piramida nutrițională a veganului român!

Despre Gabriela Nedelea

Gabriela Nedelea este licențiată în sociologie și are un masterat în nutriție și remodelare corporală prin kinetoterapie. Este consilier nutriție în Programul SAMAS – sănătate pentru mame și sugari, Dietetician al Institutului pentru Ocrotirea Mamei și Copilului în proiectul alimentația copiilor cu PKU (fenilketonurie), Profesor coordonator – curs technician nutriționist – FITNESS SCANDINAVIA SCHOOL

Lucrări de referință:

  • Reducerea riscului obezogen la adolescent în perioada de supraponderalitate – Congres internațional kinetoterapie 2014
  • Studiu privind dietele comerciale standardizate versus dieta personalizată – Congres internațional kinetoterapie 2015
  • Studiu privind implicația stilului alimentar în patologia de cancer mamar – Congres internațional kinetoterapie 2016
  • Rolul suplimentelor alimentare în performanța sportivă – Workshop creditat cu 14 credite ECT
  • Adevărul despre compoziția alimentelor și biodisponibilitatea acestora – Workshop cu 7 credite ECT

*

Ce ne hrănește cu adevărat? cu Manuela Costea

12 Jun 2016, de la 11:00 Palatul Ghica Tei, Str. Doamna Ghica, Nr. 5, Sector 2, Bucuresti, Romania

Se oferă foarte mult spaţiu şi timp în mediul online mâncării, dietelor nutritive, există bloguri specializate, reţete, iar social media este foarte bogată în poze cu mâncare, îndiferit de combinaţii.

Există o preocupare pentru dieta perfectă, o continuă căutare a ingredientelor care conţin cheia pentru sănătate. Diferitele abordări dietetice sunt subiecte de actualitate. Oamenii sunt dornici să-şi împărtăşească colecția lor de „diete magice” şi informatii vitale și toata lumea pare să vorbească despre mâncare. Iar pentru că toţi mâncăm, implicit toţi avem şi o opinie de oferit.

Dar oare este suficient? Unde este adevărul? Ce ne hrănește de fapt cu adevărat? Există ceva ce poate hrăni omul, dincolo de alimente? Ce este cel mai important?

Despre Manuela Costea:

Manuela Costea, autoare pasionată a rețetelor raw vegane și vegane de pe site-ul retetele-manuelei.ro, are o misiune personală: să ofere căi simple spre o alimentație sănătoasă tuturor celor interesați să-și transforme stilul de viață. Ea a studiat nutriția și bucătăria raw vegană și a aplicat cu success principiile acesteia în propria familie. În present oferă consultanță și cursuri personalizate de gătit în stil raw vegan.

*

Introducere în Pranayama - respirație conștientă cu Ștefan Nicolaescu

12 Jun 2016, de la 11:30 Palatul Ghica Tei, Str. Doamna Ghica, Nr. 5, Sector 2, Bucuresti, Romania

În tradiția Yoga Prana este tradusă ca “ceea ce este în continuă mișcare”. Prana este energia care animă tot ce este în viață. Pranayama este procesul prin care această energie este activată și echilibrată. Cu această echilibrare intrarea în meditație este mult facilitată.

Motto: ”Nu încerca să te adaptezi, realitatea are o problemă”; – Lao Tzu

*

Momente de luciditate cu Dr. Mihaela Stroe

12 Jun 2016, de la 11:30 Palatul Ghica Tei, Str. Doamna Ghica, Nr. 5, Sector 2, Bucuresti, Romania

In ultima vreme, foarte multi oameni isi dau seama intuitiv ca ceea ce le lipseste sunt chiar ei insisi. Misiunea Mihaelei este aceea de a sprijini cat mai multi oameni sa fie pe primul loc in viata lor si sa ii sustina sa aiba cat mai multe momente de luciditate in viata lor.

De ce avem nevoie de momente de luciditate in viata noastra? Pentru ca luciditatea ne incurajeaza sa scapam de o parte din acele tipare mentale si comportamentale care ne impiedica sa ne traim viata asa cum ne dorim.

Mihaela va vorbi despre:

    Cum sa iti iei un angajament ferm fata de tine insuti bazat pe autodisciplina
    Ce tipare mentale si comportamentale te impiedica sa fii pe primul loc in viata ta
    Cum sa descoperi armonia interioara intr-o lume frenetica

Vino sa intelegi cum functioneaza mintea umana si cum poti sa fi prezent plenar in viata ta si de a o trai asa cum iti doresti!

*

Cum sa topești kilogramele in plus? Cu Florentina Gionea

12 Jun 2016, de la 13:30 Palatul Ghica Tei, Str. Doamna Ghica, Nr. 5, Sector 2, Bucuresti, Romania

Este o conferinta dedicata persoanelor care vor sa slabeasca prin adoptarea unui stil de viata sanatos si care vor sa topeasca kilogramele in plus. In cadrul conferintei afli trucuri despre slabire, detoxifiere fizica, mentala si emotionala. Afli noutati in materie de nutritie si ai parte de surprize. De asemenea, in cadrul conferintei are loc si lansarea Kit-ului “Cum sa slabesti fara nutritionist!”, ce cuprinde Jurnalul personal de Detoxifiere si audiobook-ul 24 de trucuri prin care sa topesti kilogramele in plus.

Despre Florentina Gionea:

Florentina Gionea este autoarea Kit-ului “Cum sa slabesti fara nutritionist!”, ce cuprinde Jurnalul personal de Detoxifieresi audiobook-ul 24 de trucuri prin care sa topesti kilogramele in plus. Este fondatoarea mai multor programe educationale de sanatate si a platformelor www.iubimsigatim.ro si http://www.wellnesstricks.ro/

    Absolventă a Cursului „Nutrition for Health Promotion and Disease Prevention”, Universitatea din San Francisco, California
    Absolventă a „The Science of Gastronomy”, Universitatea din Hong Kong
    Absolventă a „Cursului Cooking For Kids”, Universitatea Stanford
    Absolventă și practicantă Tehnica Radianta Gradul I / Tehnica Polaritatii / Karuna Reiki / Cristaloterapie / Info energetica

Organizeaza demonstratii culinare, ateliere de gatit si tabere de detoxifiere.Se simte cea mai fericita atunci cand poate accesa energia descoperirii.

*

Alimentația și sistemul hormonal cu Emese Magdas

12 Jun 2016, de la 15:00 Palatul Ghica Tei, Str. Doamna Ghica, Nr. 5, Sector 2, Bucuresti, Romania

În prezentarea ei din cadrul VEG FEST, Emese Magdas va vorbi despre legăturile profunde între echilibru hormonal și alimentație:

  • importanța alimentației, nutrienților, digestiei și absorbției pentru un echilibru hormonal și viață în general;
  • legătura alimentației în particular cu sindromul ovarelor polichistice, acnee, păr gras, hirsutism, probleme de fertilitate și fibroame uterine;
  • conexiunea între hormonii și greutatea corporală – de ce nu funcționează dietele atunci când hormonii tăi sunt în dezechilibru.

Despre Emese Magdas:

Emese are 10 ani de experiență de lucru, timp în care a lucrat cu peste o mie de femei. Este trainer de Sănătate Intimă (gimnastică perineala) și terapeut de Echilibru Hormonal. A ales să fie alături femeilor și cuplurilor care vor sănătate, echilibru și fertilitate.

Pentru sănătate intimă lucreaza cu exerciții perineale și ajută clientele în sexualitate, vitalitate, sarcină-naștere-recuperare postpartum, în menopauză, în rezolvarea problemelor precum lipsa de tonus perineal, vaginal, incontinenta urinară, infecții intime etc.

Pentru echilibru hormonal lucrează cu nutraceutice, plante, hormoni naturali și sfaturi de modificare a stilului de viață: obiceiuri cotidiene, detox xeno-hormoni, alimentație, timp liber, mișcare. Terapia poate îndrepta o listă lungă de afecțiuni precum: probleme de fertilitate, afecțiuni ginecologice (fibroame uterine, ovare polichistice, probleme menstruale, endometrioză), sindrom premenstrual, burnout (epuizarea suprarenalelor), depresie, instabilitate emoțională (iritabilitate, agitație, letargie), probleme de greutate, alergii, probleme autoimune etc.

*

50 Shades of Green cu Ionuț Costin

12 Jun 2016, de la 17:00 Palatul Ghica Tei, Str. Doamna Ghica, Nr. 5, Sector 2, Bucuresti, Romania

Cum să îți pilotezi propria corabie într-un ocean de informații, cure, diete și remedii? Ești înconjurat de un ocean informațional, la televizor, la radio, în reviste, peste tot afli de cure minune făcute de tot felul de vedete etc. Cum îți alegi curele sau de unde știi ce ți se potriveste cel mai bine? Ce anume să alegi, astfel încat alegerea ta să fie cel mai bine adaptată nevoilor și constituției tale?

Despre Ionuț:

Costin Ionuț Costin este un vegetarian convins, autor și conferențiar, lector de Ayurveda cu o experiență de peste 11 ani, trainer atestat ANC/CNFPA. Are o experiență de peste 15 ani în mass media (radio/TV – BBC Londra, ProFM, ProTV etc) și deține un master în comunicare și PR.

Dinner with Mimi Kirk - 10 iunie 2016

Dinner with Mimi Kirk - 10 iunie 2016Ia cina cu Mimi Kirk, vineri, 10 iunie de la ora 18:00, în București la Palatul Ghica Tei. Vei avea bucuria să socializezi cu Mimi Kirk, cel mai cunoscut chef raw vegan, avocat al vieții sănătoase și al longevității. Acest eveniment concept va transcende parametrii unei cine uzuale, pornind de la locația neconvențională, décorul ales, performance-ul artistic, meniul complex până la selecția de vinuri organice compatibile. Este ocazia unică să guști mâncărurile fine recomandate de Mimi în cadrul unei companii antrenante – “Dinner with Mimi Kirk”.
mai multe detalii


Email : ask@dogood.academy

Phone RO : +40 722.341.425
Phone USA : +1 (561) 729-9694

Address : Romania, Bucharest, 14A Paris Street, Room 5s


Reg Com: J40/2184/2016, CUI: 35653193